Cum si-a motivat gestul politistul care a retinut 2 minori care fumau acum 2 luni

Cum si-a mtivat gestul politistul care a retinut 2 minori care fumau acum 2 luniI s-a taiat din salariu si risca inchisoare pentru ca a retinut doi elevi care…fumau. Unul dintre politistii implicati in scandalul cu retinerea minorilor in preajma unui liceu din capitala, declara ca a actionat perfect legal si se arata indignat de faptul ca procuratura i-a intentat un dosar penal. Politistul spune ca intentiile sale erau nobile si ca nu a vrut decat sa pedepseasca agentul economic care a vandut tigari elevilor.

Incidentul s-a produs in luna februarie, in apropierea liceului “Spiru Haret” din capitala, unde invata cei doi baieti. Unul dintre acestia a surprins scena cu un telefon mobil, iar imaginile au ajuns pe internet. Baietii au declarat ulterior  ca nu au fumat si ca au fost retinuti pe nedrept timp de 3 ore. Alta este explicatia unuia dintre politisti. Omul legii sustine ca minorii au stat la comisariat nici  jumatate de ora, iar unul dintre parinti l-ar fi amenintat.
Declaratiile se bat cap in cap cu cele ale baietilor, care spun ca, de fapt, ei au fost amenintati.
Politistul sustine ca si-a iesit din fire dupa ce minorii i-au vorbit urat si au refuzat sa spuna de unde au cumparat tigarile.
Politistul este suparat ca in urma acestui incident a primit o mustrare, i s-a taiat din salariu si nu i s-a dat prima de Paste. In plus, este cercetat penal pentru depasirea atributiilor de serviciu si risca o amenda in valoare de 8000 de lei sau pana la 3 ani de inchisoare. In ambele cazuri, ar putea fi eliberat din functie pentru 5 ani.
Omul legii crede ca parintii celor doi baieti ar trebui pedepsiti pentru ca nu si-ar fi educat corect copii. Parintii minorilor nu au comentat inca declaratiile politistului.
Sursa: PROTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *