O detinuta de la Penitenciarul nr. 13 a fost violata si amenintata de colaboratori

O detinuta de la Penitenciarul nr. 13 a fost violata si amenintata de colaboratori

O deţinută a Penitenciarului nr.13 a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu un angajat al instituţiei. Dezvăluirile au fost făcute prin intermediul avocatului femeii. Ea a mai spus că a rămas însărcinată, iar conducerea penitenciarului a forţat-o să facă avort. În tot acest răstimp, femeia a fost ameninţată să nu spuna nimic.
În scrisoarea sa, Tatiana Canţer spune că din luna octombrie a anului trecut a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu un angajat al penitenciarului, apoi a rămas însărcinată. A fost doar începutul unui coşmar, pe care îl mai trăieşte şi acum.
A fost luată decizia rapidă de a fi transferată în penitenciarul Rusca. A doua zi, terapeutul din spitalul penitenciarului de la Rusca i-a administrat o pastilă, spunând că este aspirină. Ca urmare, femeia a avut dureri intense şi apoi a urmat avortul”, a declarat avocatul femeii, Doina Străisteanu.
În loc să primească ajutorul medical de care avea nevoie, femeia a fost ţinută într-o celulă, timp de o săptămână.
„La moment, femeia spune că este ameninţată pentru ca să nu denunţe acele acţiuni. Şi este ameninţată cu cei doi copii ai săi, care se află la moment într-un centru d eplasament şi reabilitare”, a menţionat avocatul deţinutei.
Pe 20 aprilie, avocatul femeii a înregistrat o cerere la Procuratura Generală. Deţinuta a cerut în scris permisiunea de a se întâlni cu o echipă de filmare de la Publika TV. Deocamdată, Departamentul Instituţiilor Penitenciare nu a permis accesul ziariştilor. Motivul invocat este faptul că o asemenea decizie poate fi luată doar de un judecător. Până acum, angajaţii Departamentului nu au comentat învinuirile aduse de Tatiana Canţer.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *