Doua trenuri s-au ciocnit in Amsterdam. Aproximativ 60 oameni raniti.

Aproximativ 60 de persoane au fost rănite sâmbătă, dintre care 20 au fost rănite „grav”, în urma coliziunii frontale dintre două trenuri într-o suburbie din Amsterdam, conform declaraţiilor poliţiei feroviare olandeze, relatează AFP.

„Sunt în jur de 60 de răniţi, dintre care între 15 şi 20 sunt răniţi grav, însă nu pot da cifre mai precise pentru moment”, a declarat pentru AFP Ed Kraszewski, purtător de cuvânt al poliţiei feroviare.

Doua trenuri s-au ciocnit in Amsterdam. Aproximativ 60 oameni raniti.Anterior, un purtător de cuvânt a societăţii căilor ferate olandeze declarase pentru agenţia de presă ANP în timpul serii că pasagerii au suferit răni uşoare, cum ar fi vânătăi.

La ora locală 18:30 (19:30, ora României) două trenuri au intrat în coliziune frontală în suburbia de vest a Amsterdamului. „Este vorba de un tren de mare viteză şi un tren local”, a precizat Babet Verstappen, purtătoare de cuvânt al ProRail, compania care gestionează căile ferate olandeze.

Serviciile de salvare se află la faţa locului pentru a trata răniţii, a precizat aceasta, adăugând că primul tren se îndrepta spre Uitgeest (vest) în timp ce al doilea se îndrepta către Nimegue (est), coliziunea având loc pe un pod între gara centrală şi gara Amsterdam Sloterdijk, în vestul oraşului.

Întreg traficul feroviar din vestul oraşului, inclusiv cel de la gara centrală către aeroportul Amsterdam-Schiphol, a fost întrerupt din cauza accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *