Răileanu despre explozia maşinii sale: Poliţiştii au doi suspecţi, iar unul a reuşit să fugă din ţară

Răileanu despre explozia maşinii sale: Poliţiştii au doi suspecţi, iar unul a reuşit să fugă din ţarăLa două săptămâni de la explozia automobilului directorului ANRE, Nicolae Răileanu, anchetatorii nu oferă niciun detaliu pe marginea acestui caz. Totodată, ţinta atacului cu bombă, Nicolae Răileanu, spune că oamenii legii au doi suspecţi, iar unul dintre ei a reuşit să scape chiar de sub nasul procurorilor.
Potrivit lui Nicolae Răileanu, anchetatorii l-ar fi identificat atât pe făptaş, cât şi persoana intermediară, care a făcut legătura între executor şi cel care a comandat atacul. Cu puţin timp înaintea exploziei, cei doi ar fi comunicat prin skype.
„Iată ce scrie, cuvânt cu cuvânt: ogoni, ogoni, po polnoi, fire, foc. Pe urmă scrie cuvinte necenzurabile”, a spus Răileanu.
Directorul ANRE afirmă că, din informaţiile pe care le deţine, cel care i-a aruncat maşina în aer a reuşit să fugă din ţară.
„Trebuia să pună lângă casă lor, lângă apartament o pază, iar când era să vină, să îl aresteze. Dar ei l-au chemat pe data de 18 prin citaţie, iar pe 21 am primit informaţia de la Air Moldova că el a fugit peste hotare”, a menţionat Nicolae Răileanu.
Procuratura Generală nu a comentat informaţiile şi a refuzat să ofere orice alte detalii pe marginea acestui caz. Ceva mai vorbăreţ a fost, însă, ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu.
„Poliţia şi grupul operativ studiază rezultatele anchetei. Unele au fost finalizate, altele mai aşteaptă. Deci se lucrează”, a declarat ministrul de Interne, Alexei Roibu.
Directorul ANRE Nicolae Răileanu s-a arătat indignat de modul în care a acţionat ministrul de Interne, Alexei Roibu, în legătura cu acest caz.
„La aşa crime minimum iese un viceministru la fata locului, dar luând în considerare că e Capitala, trebuia să iasă ministrul la faţa locului. Nu vreau să-l învinuiesc, dar este un om fără experienţă în domeniu şi nu poate da apriecieri şi nici nu are dreptul. Dacă el a terminat Institutul Agricol. Să se ducă să lucreze în domeniul agriculturii”, consideră directorul ANRE.
„Dorinţa domnului Raileanu este de înţeles, dar au ieşit cei care nemijlocit sunt responsabili pentru descoperirea unor asemenea crime”, a explicat Roibu.
La începutul lunii aprilie, maşina directorului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Nicolae Răileanu, a explodat în sectorul Botanica al Capitalei. În timpul deflagraţiei acesta se afla în maşină, dar a scăpat cu arsuri uşoare.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *