Un înalt funcţionar din cadrul Ministerului rus de interne a fost reţinut în flagrant în timp ce primea mită de aproape un milion de dolari

Un înalt funcţionar din cadrul Ministerului rus de interne a fost reţinut în flagrant în timp ce primea mită de aproape un milion de dolariUn înalt funcţionar din cadrul Ministerului rus de interne a fost reţinut în flagrant în timp ce primea mită de aproape un milion de dolari. Acesta a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe scheme dubioase, însă procurorii n-au reuşit niciodată să-i demonstreze vinovăţia. Reţinerea s-a produs duminică, dar serviciul de presă al MAI-ului rus a făcut publică informaţia abia ieri.

Eduard Sandrukean, fostul şef al departamentului de investigaţii în transport din cadrul Ministerului rus de interne, a primit mandat de arest pentru 60 de zile, până la finalizarea anchetei. Acesta a fost reţinut la vila sa dintr-o suburbie a Moscovei în momentul în care fostul său subaltern i-a adus 900 de mii de dolari de la câţiva oameni de afaceri, care vroiau să-şi lanseze o afacere în Rusia. Aceasta a fost doar prima tranşă dintr-o mită impresionantă, care trebuia să se ridice la suma de 6 milioane de dolari. Din cauza influenţei puternice deţinută de Sandrukean, angajaţii FSB-ului au putut iniţia reţinerea abia după 6 ore, timp în care au fost nevoiţi să obţină toate aprobările necesare. Sandrukean a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse. Avocatul lui spune că arestarea clientului său este o provocare pusă la cale de unul dintre colegii săi pentru a-şi pasa responsabilitatea. În perioada care a activat în cadrul Ministerului de interne, înaltul funcţionar rus şi-a construit un imobil luxos în zona Rubleovka, care valorează aproape 2 milioane de dolari.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *