Trimiteau fete in Cipru si le obligau sa se prostitueze acolo

Trimiteau fete in Cipru si le obligau sa se prostitueze acoloDetenţie de până la 20 de ani pentru trafic de fiinţe umane. Asta riscă patru foste prostituate moldovence care racolau tinere din Moldova și le transportau în Cipru, unde le obligau să presteze servicii sexuale.

Traficantele din Moldova aveau vârstele cuprinse între 19 şi 32 de ani şi deţineau cetăţenia cipriotă. Mai mult, una dintre tinerele reţinute s-a dovedit a fi coproprietara unui club de noapte din Cipru. Potrivit Poliţiei, împreună cu alţi patroni ai unor localuri din orașul Lefke, femeia racola fete din Moldova, care erau exploatate în toate locurile de agrement din gestiunea ei și a complicilor săi de origine turcă.

Victimele reţelei proveneau din familii social-vulnerabile. Acestora li se promitea un post de lucru decent şi un salariu de o mie de dolari pe lună. Fetelor traficate li se perfectau actele necesare pentru plecarea în Cipru din contul traficanţilor care le achitau şi biletul pentru avion. Lucrurile luau, însă, o altă întorsătură în Cipru, unde tinerele erau deposedate de acte și impuse să se prostitueze.

În momentul reținerii la Aeroportul Internațional Chișinău, cele patru suspecte intenționau să trimită la muncă trei tinere.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele patru afaceriste riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 10 la 20 de ani.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *