Un elicopter moldovenesc sa prabusit in Romania. 5 oameni au murit.

Un elicopter moldovenesc sa prabusit in Romania. 5 oameni au murit.

foto: rtv.net

Un elicopter al unei companii moldovenesti s-a prabusit in Romania. La bordul acestuia se aflau 5 ucraineni si niciunul nu a supravietuit. Potrivit Administratiei de Stat a Aviatiei Civile, elicopterul se deplasa in Turcia pentru a participa la operatiuni de stingere a incendiilor.

Elicopterul s-a prabusit in urma cu cateva ore in localitatea Ostrov, din judetul Tulcea. Acesta survola tara vecina impreuna cu un alt aparat si ambele aveau la bord cate cinci persoane.

Cel de-al doilea elicopter a aterizat de urgenta pentru a-si ajuta colegii. Era prea tarziu, elicopterul luase foc. Aparatul s-a prabusit pe un camp din cauza unor defectiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj. Ministrul Transporturilor spune ca aparatul de tip Kamov 26 era din 1990 si se afla intr-o stare destul de buna.
Compania privata careia ii apartine elicopterul a confirmat pentru autoritati ca la bord se aflau 5 piloti ucraineni. Initial presa romaneasca scria ca pilotul ar fi fost ucrainean, iar pasagerii moldoveni.

Aparatul este de productie ruseasca, destul de vechi ca model, si este folosit in special in lucrarile agricole. Reprezentantii companiei din Chisinau careia ii apartine elicopterul nu au fost de gasit. Aceasta este specializata in servicii de transport aerian, atat pentru pasageri, cat si pentru marfa.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *