Contrabanda cu monede istorice la vama Leuseni – Albita.

Contrabanda cu monede istorice la vama Leuseni - Albita.Captura pretioasa la postul vama Leuseni-Albita. Peste 200 de monede istorice cu o valoare culturala pretioasa au fost depistate intr-un autocar de pe ruta Chisinau-Bucuresti. Acestea se aflau in bagajul unui cetatean roman.

Descoperirea a fost facuta in aceasta dimineata de catre vamesii moldoveni. Potrivit serviciului de presa al Serviciului Vamal si Graniceri, in bagajul unui cetatean roman in varsta de 40 de ani au fost depistate 204 monede istorice, nedeclarate organului vamal. Monedele care erau colectate din diferite tari, incepand cu anul 1600 si pana in prezent, urmau sa ajunga pe teritoriul Romaniei.

Presupusul colectioner nu a prezentat nici un act care ar fi confirma importanta  acestora, facand aluzie ca sunt monede simple si nu reprezinta o semnificatie istorica.

Astfel, monedele au fost confiscate, iar cetateanul roman a fost lasat sa plece. Acesta, insa, urmeaza sa prezinte actele de provinienta a acestora.Contrabanda cu monede istorice la vama Leuseni - Albita.Contrabanda cu monede istorice la vama Leuseni - Albita.Contrabanda cu monede istorice la vama Leuseni - Albita.

 

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *