Reţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euro

Reţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euroÎn dimineaţa zilei de astăzi, la postul vamal Cahul-Oancea, ieşire (auto), s-a prezentat pentru controlul vamal, un automobil de model „Volvo S 60 „, condus de către un cetăţean al Republicii Moldova în vîrstă de 39 de ani, avînd ca pasageri soţia şi doi copii, cu vîrstele cuprinse între 3 şi 5 ani.

La întrebările adresate de către organul vamal, soţii au declarat că deţin lucruri personale şi merg în oraşul Constanţa, România pentru  efectuarea investigaţilor medicale şi tratament copiilor.

Pe cît de credibili şi-au jucat aceştia rolul, pe atît de suspicioşi le-au apărut autorităţilor de frontieră.

În această ordine de idei, potrivit dubiilor şi operînd cu indicatorii de risc, colaboratorii vamali şi grăniceri au depistat camuflate aproape 2 mii pachete de ţigarete în asortiment, toate cu timbre de accize al Republicii Moldova.

Mai bine de peste 2 ore, cu utilizarea utilajelor speciale de descarcerare, colaboratorii vamali au găsit tăinuite de controlul vamal ţigări de marca „Pall Mall”, „Monte Carlo” şi „Kiss”, care erau disimulate în locuri special adaptate şi fabricate artizanal, mai exact în bara de protecţie, cutia de viteză, aripile din faţă, caroserie şi portbagajul automobilului.

În cadrul acţiunilor investigative desfăşurate de către colaboratorii Secţiei Fraude al Postului Vamal Cahul – Oancea, femeia a declarat că nu ştia nimic despre ţigări, pe cînd soţul acesteia a recunoscut că s-a angajat a traversa automobilul cu  produsele de tutungerie peste frontiera de stat contra sumei de 1000 lei.

Menţionăm că pe piaţa neagră a Uniunii Europene acest lot de ţigarete atinge valoarea de circa 6 mii euro.

Pe acest caz, organul vamal a întocmit un proces – verbal în conformitate cu art. 287 al (10) Cod Contravenţional al RM, cu confiscarea ţigărilor şi reţinerea automobilului care avea modificări structurale pentru scoaterea frauduloasă a ţigărilor de contrabandă, în scopul elucidării tuturor circumstanţelor.

Menţionăm că în ultimele 24 de ore, de către colaboratorii Serviciului Vamal în conlucrare cu autorităţile vamale din România au fost contracarate alte trei cazuri de scoatere a produselor de tutungerie la frontiera moldo-română, fiind confiscate 503 de pachete de ţigarete în asortiment cu timbrele de accize al RM.

Serviciile presă al Serviciului Vamal şi Grăniceri

Reţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euro

Reţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euroReţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euroReţinut la frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal produse de tutungerie în sumă de şase mii de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *