Şefii unei întreprinderi municipale sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu.

Şefii unei întreprinderi municipale sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu. Şefii unei întreprinderi municipale sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu. Este vorba despre directorul societăţii pe acţiuni Edilitate, Nicolae Gorbunov şi adjunctul lui Ion Nanu. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat bugetul muncipal cu milioane de lei. Conducerea întreprinderii recunoaşte că a fost audiată de Centru Anticorupţie, dar se crede nevinovată.
Despre pretinsele ilegalităţi de la Edilitate, Centrul Anticorupţie a aflat de la consilierul municipal Teo Cârnaţ.
Cârnaţ spune că unul dintre contractele dubioase este cel semnat cu firma Sadina, specializată în producerea. Potrivit consilierului, în urma acestui contract, Primăria capitalei riscă să piardă 15 milioane de lei sau chiar să fie expropriată de întreprinderea municipală Edilitate. Revendicarea banilor este acum subiectul disputei în instanţă. La rândul lor, şefii întreprinderii municipale spun că sunt nevinovaţi, iar contractul ar fi fost semnat la indicaţia fostului şef al direcţiei Transport, Veaceslav Ţărnă.
Fostul şef al direcţiei Transport nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile. Potrivit legii, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Gorbunov şi Nanu riscă până la trei ani de puşcărie şi interdicţia de a ocupa posturi de conducere timp de 5 ani.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *