Zece colaboratori ai detaşamentului cu destinaţie specială Pantera riscă să ajungă după gratii

Zece colaboratori ai detaşamentului cu destinaţie specială Pantera riscă să ajungă după gratiiZece colaboratori ai detaşamentului cu destinaţie specială Pantera riscă să ajungă după gratii pentru că ar fi torturat 20 de puşcăriaşii. Aceştia au dat buzna în celulele deţinuţilor, unde i-au bătut cu bestialitate, folosind chiar şi bâtele. S-a întâmplat în aprilie 2011 în penitenciarul din Bălţi. Culmea este că cei zece acuzaţi nu au fost suspendaţi din funcţie pe durata anchetei şi activează în continuare.

Colaboratorii de la Pantera au fost chemaţi la penitenciarul Nr.11 din Bălţi pentru a verifica prezenţa deţinuţilor, a face controale şi percheziţii în camere. În loc să-şi facă meseria, aceştia i-au luat la pumni pe condamnaţi. Totul – sub ochii angajaţilor penitenciarului. Ulterior, aceştia au depus declaraţii împotriva agresorilor. Niciunul dintre cei zece nu-şi recunosc vina.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare le sare în apărare celor de la Pantera.

Unul dintre deţinuţi cere şi prejudiciu moral în valoare de 35 de mii de lei. Acesta nu este singurul dosar penal pornit pe numele colaboratorilor de la „Pantera”. Procurorii antitortură au spus că au şi alte sesizări, dar şi dosare penale, însă nu au precizat unde au avut loc ilegalităţile.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *