Contrabandă de ţigări in sumă de 1 milion de lei.

Polițiștii de frontieră de lingă Iaşi au descoperit 1 milion de țigări, circa 50 de mii pachete de diferite mărci, pe care doi cetățeni români încercau să le introducă ilegal în țară.

 

Oamenii legii au executat o misiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu țigări, în zona localității de frontieră Pisacani. Astfel, la aproximativ 150 m distanță de malul râului Prut, a fost depistată o persoană de sex masculin care asigura supravegherea unui număr de 43 colete ascunse în vegetație, învelite în banda adezivă.
S-a stabilit că cele 43 de colete au fost introduse ilegal în România, peste râul Prut, fiind transportate cu ajutorul unei căruțe, de către doi bărbați, de la digul de protecție al râului până la locul descoperii. Țigările erau cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de circa 1 milion de lei).

Întreaga cantitate de țigări au fost reținute, iar pe numele celor doi bărbați a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *