Anul 2011 cu 35,1 mii crime

În anul 2011 au fost înregistrate cu 5,2% faţă de anul trecut şi cu 41,8% mai mult faţă de anul 2006, adică 35,1 mii de crime. Aceasta este o cifră impunătoare.

După datele Biroului Naţional de Statistică se vede că cele mai multe crime sunt săvârșite din cauza instabilităţii politicii şi situaţiei economice grele. Cei mai mulţi infractori sunt şomeri. Cele mai multe crime (de 2 ori mai mult decât rata medie pe ţară) sunt săvîrşite în Chişinău, deoarece e capitala ţării cu cel mai mare număr de locuitori. O explozie a numărului de crime a fost înregistrată în raioanele Ialoveni – 35%, Briceni – 37%, Orhei – 20 %, după care urmează raioanele Criuleni, Hânceşti şi Străşeni. În acelaşi timp situaţia s-a ameliorat în raioanele Drochia, Edineți, Râşcani, Căuşeni, Ungheni, Nisporeni şi Basarabeasca.

Din emisiunile televizate, mitingurile din faţa Ministerului Afacerilor Interne, conferinţele de presă cunoaştem că marea majoritatea politicienilor vor demisia ministrului Alexei Roibu, în special Partidul Socialiştilor.

În replică la toate acuzaţiile purtătorul de cuvînt al ministerului dat, susţin că lucrurile nu stau chiar aşa:”Nu avem o creştere a criminalităţii de 41%. E o creştere a numărului de înregistrări de infracţiuni, însă din numărul total de adresări, în anul trecut, 23% nu au avut la bază o infracţiune”

sursa Publica.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *