S-a spinzurat din motiv ca a fost presat de directoarea scolii

S-a spinzurat din motiv ca a fost presat de directoarea scoliiScandal la un liceu din capitala. Rudele unui elev, decedat saptamana trecuta, spun ca acesta s-a sinucis de frica directoarei. De cateva luni, aceasta ar fi facut presiuni asupra elevului dupa ce baiatul ar fi spart un geam al scolii. Rudele cer ca directoarea sa fie demisa. Aceasta nu a fost de gasit pentru a comenta acuzatia, iar Directia Educatie spune ca investigheaza cazul.

Cateva zeci de tineri au protestat astazi in curtea liceului „Petru Zadnipru” cerand demisia directoarei. Acestia o acuza ca s-ar face vinovata de moartea lui Vasile Ciotu, elev in clasa a XII-a, care acum o saptamana s-a spanzurat. Rudele spun ca directoarea l-ar fi invinuit ca a spart un geam si din acest motiv l-ar fi persecutat. Ea l-ar fi amenintat ca nu il va promova la BAC.
Rudele spun ca inainte cu doua zile de a se sinucide, elevul ar fi intrat din nou in conflict cu directoarea. Aceasta asista la lectia de literatura universala si pentru ca a intarziat, Vasile a fost dat afara impreuna cu alti liceeni. Rudele victimei sustin  ca directoarea venise la lectie, dupa ce elevii din clasa a XII-a ar fi refuzat sa faca poze la un fotograf, propus de ea. Inainte de a se sinucide baiatul a lasat un biletel in care scria ca s-a aflat sub presiune, fara insa a preciza cine il teroriza.
Directoarea nu a fost astazi la scoala pe motiv de boala, iar telefonul ei mobil este deconectat. Politia a deschis un dosar penal pentru determinare la sinucidere. Deocamdata nu a fost identificata nicio persoana care l-ar fi impins pe baiat la suicid. Oamenii legii sustin insa ca au mai multe ipoteze, inclusiv cea invocata de rude. Si Directia Educatie a capitalei a demarat o ancheta. O comisie speciala investigheaza cazul.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *