Un preot de 56 de ani a murit după două luni de chinuri groaznice!

Un preot de 56 de ani a murit după două luni de chinuri groaznice! Un preot de 56 de ani a murit după două luni de chinuri groaznice! Arhimandritul Nicandru, pe numele său laic Andrei Munteanu, a fost şi deputat în primul parlament. A plecat în lumea celor drepţi, în urma unui incendiu ce a izbuncit în locuinţa sa. Cazul a ajuns a fi unul de rezonanţă, dar numai după ce, pe patul de moarte, călugărul i-a povestit unui preot că a fost torturat de trei indivizi.

După ce a suferit arsuri grave, preotul a luptat cu moartea timp de două luni, după care a cedat. Pe patul de moarte, însă, a reuşit să povestească unui preot despre chinul prin care a trecut.

Poliţiştii, însă, afirmă că preotul nu le-a povestit nimic despre pretinsa maltratare. Şi Departamentul Situaţiilor Excepţionale spune că incendiul a fost provocat de o candelă lăsată aprinsă. Astăzi, slujitorul bisericii a fost înmormântat. Potrivit canoanelor biserieceşti, arhimandritului i s-a acoperit faţa, iar slujba a fost oficiată de peste 20 de preoţi şi călugări.

Enoriaşii îşi amintesc cu lacrimi în ochi despre duhovnicul lor.

Andrei Munteanu a fost unul dintre deputaţii care a votat independenţa.

Preotul bisericii spune că arhimandritul parcă şi-a presimţit moartea. Şi-a pregătit chiar şi mormântul. Acesta se află în subsolul bisericii, unde a slujt. Deasupra mormântului şi-a pus fotografia.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *