Poliţia a găsit tînărul care aprindea focul în satul Ivanovca.

Poliția a reținut un suspect în cazul celor 7 incendii de săptămâna trecută ce au avut loc în satul Ivanovca, raionul Florești. Acesta s-a dovedit a fi un băiat de 18 ani. Tănârul și-a recunoascut faptele și spune că a dat foc la 6 gospodării și la anexa școlii din localitatea pentru că a fost stresat.

 

 

În baza probelor adunate de către poliție, piromanul a fost reţinut sâmbătă, 26 mai, pentru 72 de ore. „Băiatul a suferit un stres nervos din cauză că s-a certat cu prietena sa. Plin de furie că aceasta nu dă nici un semn, făptașul a dat foc la mai multe gospodării pe care le-a ales la întâmplare”, a declarat procurorul care a investigat cazul, Ruslan Șerban.
Bănuitul urmează să treacă o expertiză psihiatrică la spitalul din Bălți. În urma acesteia se va stabili dacă suspectul avea discernământ în momentul incendierilor.
Dacă acesta va fi găsit vinovat, el riscă să stea după gratii până la 6 ani.

Vă amintim că în satul Ivanovca, raionul Florești în noaptea de 21 spre 22 mai au fost incendiate construcțiile de pe lângă șase gospodării. De asemenea, în noaptea de 23 mai a fost incendiată o anexă a gimnaziului din localitate.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *