1.300 euro pentru dobândirea cetăţeniei româneşte

Un bărbat a pretins de la o persoană 1300 de euro, iar în schimb i-a promis să favorizeze şi urgenteze perfectarea documentelor privind dobândirea cetăţeniei şi eliberarea paşaportului românesc. Bărbatul a fost reținut în flagrant de către ofițerii Anticorupție, cu 500 euro marcaţi „mită”  în mână.

Potrivit serviciului de presă al Centrului Anticorupție, bănuitul susţinea că împreună cu alţi cetăţeni are influenţă asupra unor persoane publice străine din cadrul unei Ambasade din România şi a Ambasadei României la Chişinău, în vederea perfectării documentelor privind dobândirea cetăţeniei şi eliberarea paşaportului românesc.
Pe numele bărbatului a fost pornită o cauză penală „trafic de influenţă” și eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Conform datelor Centrului Anticorupţie, de la începutul anului 2012 au fost investigate 48 cazuri de trafic de influenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *