Înşela oameni la luarea apartamentului în chirie

O tânără de 22 de ani originară din raionul Cahul riscă să facă până la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea unui șir de escrocherii pe teritoriul Capitalei. Aceasta este învinuită că, în perioada anilor 2010-2012, dădea în chirie apartamente care nu-i aparțineau.

Potrivit serviciului de presă al CGP, ea se prezenta cu un nume fals, Marina sau Diana, şi primea în mediu câte 150 euro pentru o lună, în dependenţă de comodităţile în locuinţă. Bănuita reuşea în maximum două zile să găsească clienţi după care dispărea cu banii însuşiţi. Preponderent acţiona în sectoarele Ciocana şi Rîşcani ale Capitalei.

Deocamdată oamenii legii au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea ei în aproximativ 50 de cazuri, aducând prejudicii victimelor în sumă de circa 100 000 lei.

În prezent ea este cercetată penal pentru escrocherie şi pentru faptele comise riscă amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, conform legislaţiei în vigoare.

Anterior ea a fost condamnată condiţionat pentru infracţiuni analogice. Dacă cineva a avut de pătimit în urma bănuitei, să se adreseze la cel mai apropiat sector de poliţie sau să sune la serviciul specializat 902. În acest context, Comisariatul general de poliţie al mun.Chişinău recomandă persoanelor, înainte de a închiria locuinţa să solicite actele necesare pe imobil de la proprietar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *