Grav accident cu implicarea unui microbuz de rută la Dănceni.

Accident rutier GRAV cu implicarea microbuzului cu numarul 127, la bort se aflau passageri.

Șase oameni, dintre care un minor, au murit pe loc. În microbuzul se aflau aproximativ 20 de oameni, care veneau de la o înmormântare de la Ialoveni. Ambii șoferi sunt în viață și acum li se acordă ajutor medical.

Lovitura a fost atît de puternică, încît microbuzul a fost, practic, făcut zob.

Pasagerii răniți au fost transportați imediat la Spitalul de Urgență. Cel puțin șase dintre ei sunt în stare gravă. „Primele ambulanțe au sosit la Spitalul de Urgență. Este un tablou sinistru. Printre morți este și un copil. Medicii urmează să examineze starea răniților”, a declarat, pentru Jurnal, purtătorul de cuvânt de Spitalul de Urgență, Petru Craveț.

În acest moment, patru ambulanțe, câteva echipe de salvatori și șeful Direcției poliție rutieră al MAI se află la locul accidentului.

Potrivit poliției, autocisterna se deplasa pe drumul principal. Totuși polițiștii spun că e prematur să spună cine e vinovat de producerea accidentului.

Și ministrul de Interne, Alexei Roibu, a venit la locul în care s-a produs accidentul. „Este un accident tragic și, prealabil, cauza este nerespectarea regulilor de circulație. Potrivit informațiilor prelimiare, vinovat de producerea accidentului se face șoferul microbuzului, pentru că a ieșit neregulamentar pe traseul național, fără să cedeze trecerea autocisternei. Au sosit toate structurile, situații excepționale, poliția rutieră. Pasagerilor li se acordă și ajutor psihologic”, a declarat Roibu.

Ministrul a mai spus că accidentul este extrem de grav, de aceea cauzele accidentului vor fi cercetate minuțios. Potrivit lui Roibu, în intersecța respectivă ar putea fi schimbate regulile de circulație după acest accident.

Imagini: ProTV.MD

Imagini: JurnalTV.MD

Acum trei zile, un alt microbuz a fost implicat într-un accident rutier. Şaptesprezece persoane au fost traumatizate atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *