Protestul MICROBUZELOR!

O parte din șoferii de maxi-taxi au intrat astăzi în grevă și nu au ieșit pe rută. Așa cum greva nu a fost anunțată, sute de chișinăuieni au așteptat în zadar la stații.

Oamenii sunt nemulțumiți pentru că au întârziat la serviciu. Totodată, troleibuzele cu greu au făcut față fluxului mare de călători. Majoritatea dintre ele erau supraaglomerate. Și la această oră, în stații așteaptă zeci de oameni.

Potrivit Direcției transport și căi de comunicație, au intrat în grevă toți șoferii de pe rutele 110, 112, 119, și o parte de pe rutele 125, 185 103 şi 104.

Greviștii nu sunt de acord cu măsurile drastice impuse de Primărie, dar și de faptul că întârzie majorarea tarifului pentru călătorie.
Șeful Direcției Transport, Adrian Boldurescu, a declarat pentru UNIMEDIA că a primit semnale despre boicot încă de ieri seara. Potrivit lui au fost luate măsuri pentru a minimaliza efectul grevelor asupra chișinăuienilor: a fost suplinit numărul de troleibuze și autobuze.

Șeful de la „Auto-Rapid”, Nicolae Seredneac, afirmă că de dimineață în grevă au intrat mai multe rute decât anunță Direcția transport, care ulterior nu au permis nici șoferilor de pe alte rute să activeze, blocând drumul. Astfel, în „grevă forțată” s-au pomenit conducătorii auto de pe rutele 120, 129, 134, 166, 184,103, etc. Seredneac anunță că în prezent, majoritatea microbuzelor staționează. „În aceste clipe administratorii de rute poartă discuții cu reprezentanții Direcției, în 5-10 min vom decide ce vom face mai departe, dacă vom ieși sau nu pe rute”, a menționat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *