Cânepă în podul unei case din Chetroşica Nouă

Un locuitor al satului Chetroşica Nouă, suspectat de cultivarea şi prelucrarea plantelor de cânepă, a fost reţinut de oamenii legii. În urma percheziţiei, din podul casei acestuia au fost ridicate 14 plante de cânepă uscată, un pachet de polietilenă de culoare neagră, cu 677 grame de marijuana, iar din gradină au mai fost ridicate încă 25 plante de cânepă.

Proprietarul, în vârstă de 35 de ani, cultiva plante de cânepă pentru a produce marijuana. Dacă ar fi reuşit să-şi vândă produsul, acesta ar fi obţinut un profit ilicit în valoare de aproximativ 5 mii lei. Suspectul nu este la prima abatere de lege, fiind anterior judecat pentru infracţiuni similare.

În prezent, suspectul este cercetat în cadrul unei cauze penale în baza art. 217/1 al.4 Cod Penal al RM. Dacă vina acestuia va fi demonstrată, bărbatul riscă să stea după gratii până la 15 ani.
Alte două cazuri au fost depistate de către angajaţii pe linia antidrog a Comisariatului de poliţie al raionului Drochia. În gradina unui bărbat de 43 de ani, locuitor al satului Baroncea, au fost ridicate 651 de plante de cânepă. Iar în satul Mândâc, în gospodăria unui locuitor în vârstă de 78 de ani, au fost depistate peste 200 plante de cânepă, bine îngrijite.

Pe aceste cazuri au fost iniţiate cauze penale în baza art. 217 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova, bănuiții riscă o amendă de la 4 mii la 8 mii de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *