Doi hoţi prinşi la punctul de trecere “Tudora”.

Doi tineri, unul de 17, iar altul de 18 ani, originari din Chişinău, care au fost daţi în căutare de poliţie pentru furt, au fost reţinuţi ieri la hotarul moldo-ucrainean, punctul de trecere “Tudora”, în timp ce intenţionau să iasă din ţară ilegal.

Băieţii nu aveau acte de identitate şi au încercat să ocolească punctul de trecere, pentru a ajunge în Ucraina. Aceştia au fost observaţi, însă, de grăniceri.

În urma verificărilor, grănicerii au stabilit că tipii au comis un furt pe teritoriul Republicii Moldova şi erau daţi în căutare de angajaţii MAI.
Audiaţi de grănicerii, suspecţii au recunoscut că intenţionau să traverseze hotarul, pentru a ajunge ilegal în Ucraina, unde intuiau că-şi vor găsi un loc de muncă.
Totodată, aceştia au declarat că au fost îndrumaţi de o cunoştinţă de a lor să traverseze ilegal hotarul pe sectorul respectiv, pe motiv că teritoriul de lângă frontieră este acoperit în totalitate de livezi şi le-ar fi fost uşor să se ascundă sau să fugă în cazul că erau observaţi de grăniceri.

Tinerii au fost deferiţi Comisariatului de Poliţie din oraşul Ştefan-Vodă care urmează să i-a măsurile legale ce se impun.

Serviciul Grăniceri anunţă că la punctul de trecere „Tudora”, în ultimele 72 de ore, au fost depistaţi şi reţinuţi alte cinci persoane care din lipsă de acte de călătorie au încercat să treacă ilegal hotarul moldo-ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *