Autobuz-uri cu acte false reţinute la vamă.

5 tentative de trecere ilicită a unităților de transport, la frontiera R. Moldova au fost înregistrare în acest week end. Două automobile de model Mercedes, un „Austin-Montego” şi „Ford Tranzit” au fost descoperite la frontiera moldo-ucraineană şi un camion „DAF XF” la hotarul cu România.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Briceni. Pe pista de intrare în ţară, s-a prezentat un moldovean la volanul unui „Mercedes”, înmatriculat în Germania. Pe lîngă actele de călătorie şoferul a prezentat spre control şi actele de însoţire ale automobilului, ca urmare a unei verificări minuţioase s-a stabilit că în paşaportul tehnic temporar german, era falsificat numărul caroseriei. Falsul depistat a servit temei pentru întreruperea călătoriei cetăţeanului moldovean.

Cîteva ore mai tîrziu un alt cetăţean al Republicii Moldova, la volanul unui autoturism de model „Austin-Montego” s-a prezentat în punctul de trecere Ocniţa, care de asemenea a aplicat în uz un paşaportul tehnic falsificat, numărul caroseriei nu coincidea cu numărul indicat în actul prezentat. În punctul de trecere Giurgiuleşti-Reni, un român a prezentat paşaportul tehnic contrafăcut a unui „Mercedes 944″, cu numere de înmatriculare româneşti, unde ultimele 4 cifre nu coincideau cu cele de pe caroseria automobilului. Pentru aplicarea în uz a documentelor falsificate, a fost reţinut şi un cetăţean al Georgiei, care în cadrul formalităţilor de frontieră din punctul de trecere Cosăuţi-debarcader, a prezentat paşaportul tehnic în care era schimbat numărul motorului a camionului, de model Ford Tranzit.

Şirul tentativelor de trecere ilegală a frontierei a finisat-o un cetăţean al Republicii Moldova care a încercat să traverseze hotarul la volanul unui camion „DAFXF” cu remorcă, conducînd în baza unor certificate de înmatriculare provizorii, falsificate.

În toate cele 5 cazuri mijloacele de transport au fost reţinute, iar persoanele transmise organelor competente pentru contiuarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *