O contrabanda masiva de telefoane mobile şi IPad-uri la vama moldo-română (Video)

79 de telefoane mobile şi 2 IPad-uri depistate într-o maşină la vama moldo-română. Potrivit serviciului vamal, la punctul de control s-a prezentat pentru verificare un microbuz „Volkswagen”, care se deplasa din România în R. Moldova şi transporta 3 pasageri. Bunurile au fost ascunse în scaunul şoferului, în scaunul pasagerului din faţă, în scaunul din spate, precum şi în boxele audio din spatele microbuzului. Valoarea mărfurilor reţinute se ridică la peste 30 mii euro.

Într-un autocar „Mercedes”, care se deplasa din Italia în R. Moldova şi transporta colete şi transmisiuni, controlului fizic al bunurilor transportate a descoperit în salonul autocarului nedeclarate articole de robinetărie în asortiment – 87 buc

.Într-un camion „Mercedes”, care se deplasa pe acelaşi itinerar cu colete şi transmisiuni controlul fizic printre bunurile transportate, în salon, au fost depistate articole de robinetărie în asortiment – 160 buc, 4 videocamere „Samsung”, 6 aparate foto „Samsung” şi 3 masajoare „Neck & Shoulder”.

Bunurile menţionate au fost revendicate de către pasager, un locuitor al oraşului Chişinău, pe numele căruia a fost intentat un dosar penal.De asemenea, colaboratorilor vamali au depistat într-un microbuz „Mercedes „, pornit spre Italia cu bagaje neînsoţite, ţigări „Winston” şi „L&M” marcate cu timbru de acciz al R. Moldova, ascunse în pereţii laterali şi în podeaua mijlocului de transport.Într-o altă unitate de transport de acelaşi model au fost extrase produse de tutungerie „Lucky Strike” marcate cu timbru de acciz al R. Moldova.

Ţigările erau ascunse în pereţii laterali pe alocuri, înlocuind materialul izolant.Întreaga cantitate a produselor de tutungerie, 1410 pachete, care în comunitatea europeană ar fi valorat circa 5 mii euro, a fost reţinută în vederea confiscării, iar şoferii s-au ales cu procese verbale şi amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *