27 de persoane s-au intoxicat la un parastas.

Cel puțin 27 de persoane din localitatea Berlinți, raionul Briceni, au ajuns în atenția medicilor, după ce s-au intoxicat cu mâncare la o masă de pomenire.

Cazul a avut loc duminică, 10 iunie. Toate victimele s-au îmbolnăvit după ce au mers la un parastas în gospodăria unui sătean, relevă canalregional.md.

A doua zi, doar două persoane s-au adresat după ajutorul medicilor, acuzând dureri acute în stomac și grețuri. Bolnavii le-au povestit doctorilor ce au mâncat în ziua precedentă și, mai ales, unde.

În scurt timp, a fost creată o echipă de specialiști, care s-au deplasat la fața locului pentru a localiza focarul de infecție. Tot în aceeași zi, au mai fost internate în spital încă 10 persoane cu simptome similare.

La moment, dintre cei 27 de bolnavi, 14 sunt internați în spital, 3 fiind diagnosticați cu salmonelă, iar restul primesc tratament la domiciliu.

Responsabilii au inițiat o anchetă pentru a stabili vinovații. Potrivit Centrului de Sănătate Publică Briceni, gospodarii care au organizat praznicul nu au respectat tehnologia de prelucrare, pregătire și păstrare a alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *