Contrabandă cu ţigări de peste 3 mii de euro.

Autorităţile de la punctual de trecere Sculeni-Sculeni au anihilat 3 tentative de scoatere ilicită a produselor de tutungerie, circa 700 pachete cu o valoare totală de peste 3 mii de euro. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigările şi un autoturism „Audi A8”, care avea modificări structurale în scopul introducerii frauduloase a ţigărilor de contrabandă şi a sancţionat cei trei şoferi cu amenzi contravenţionale.

Alte 4 tentative de trecere ilegală peste frontiera de stat a produselor de tutungerie în cantitate de 2900 pachete au fost sistate în ultimele 72 de ore în cadrul Biroului vamal Cahul.

Primul caz a fost înregistrat la postul vamal Ceadîr-Lunga – Malloiaroslaveţ pe sensul intrare în Republica Moldova. Într-un „Opel Astra” înmatriculat în UTAG, care se deplasa din Ucraina în Republica Moldova în geanta personală a conducătorului auto au fost depistate ţigări în asortiment.

La pista ieşire din Republica Moldova a postului vamal Giurgiuleşti-Galaţi într-o unitatea de transport „Volvo C70” înmatriculată în Bulgaria, condusă de un cetăţean al României în urma controlului efectuat în salonul automobilului au fost descoperite ţigări „Plugarul”, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova, care erau tăinuite şi nedeclarate organului vamal. Ţigări de aceiaşi marcă comercială au fost dosite de controlul vamal în banchetele din faţă ale unui „Audi A8 C70” înmatriculat în Bulgaria şi condus de un cetăţean moldovean. Locurile de disimulare au fost descoperite de cîinele antitabac „Angy”.

Într-un loc special utilat între motor şi cutia de viteze a unui autocamion „DAF FT 95” înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un locuitor al oraşului Hunedoara, în urma controlului efectuat au fost depistate ţigări „Red&White”, „Bond Slims” şi „Kent” marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Produsele de tutungerie – 2900 pachete, cu o valoare de peste 9 mii euro, care erau tăinuite de organul vamal pentru a fi scoase din ţară, au fost reţinute în vedere confiscării, iar contravenienţilor le-au fost întocmite procese verbale de încălcare a legislaţiei vamale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *