În ultimele 24 de ore s-a înecat 4 persoane!

4 persoane, printre care un minor de 17 ani, s-au înecat în bazinele acvatice din ţară, în ultimele 24 de ore. În prezent, salvatorii continuă operaţiunea de căutare a unui bărbat de 53 de ani, care s-a înecat într-un lac din raionul Donduşeni.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), Diana Ţurcan, a declarat pentru că în cazul băiatului de 17 ani, salvatorii Detaşamentului salvare-deblocare nr. 2 au fost alertaţi să intervină duminică, în jurul orei 7.00. În urma lucrărilor prompte de căutare, corpul neînsufleţit al băiatului a fost scos în scurt timp.

Alte trei cazuri tragice s-au produs în raioanele Hînceşti, Donduşeni şi în UTA Găgăuzia.

Salvatorii atenţionează cetăţenii să fie mai prudenţi când pleacă la scăldat, să evite scufundările în locuri necunoscute, iar pentru cei care nu pot înota, să nu intre în apă la adâncime. Nu se admite înotul pe timp de noapte, iar copiii nu trebuie lăsaţi neînsoţiţi, când merg la bazinele acvatice.

Conform datelor operative ale SPCSE, de la începutul sezonului estival, în bazinele acvatice s-au înecat 40 de persoane, inclusiv 8 minori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *