Fisc-ul a împărţit amenzi de peste 1 milion de lei, patronilor sălilor de ceremonii

FISC-ul a împărţit amenzi în valoare de 1 milion 150 mii de lei (circa 75,5 mii de euro) patronilor sălilor de ceremonii din Capitală şi din şapte raioane, după ce a efectuat controale timp de o lună, în aceste localuri.

Potrivit inspectoratul Fiscal Principal de Stat, la 36 din cele 92 de controale effectuate, au fost depistate încălcări ale legislaţiei fiscale, dintre care 26 de încălcări au fost constatate la agenţi economici care prestează servicii de alimentaţie publică în municipiul Chişinău şi 10 încălcări – la contribuabili din raioane.

Potrivit Fisc-ului, cele mai frecvente încălcări ţin de păstrarea producţiei alcoolice care trebuie să aibă timbre de acciz obligatoriu, dar care era nemarcată sau marcată cu timbre de acciz nevalabile. De asemenea, abaterile se referă şi la efectuarea decontărilor băneşti fără utilizarea aparatului de marcat existent, precum şi neprezentarea la prima cerere a documentelor necesare efectuării controlului.

Controalele au fost iniţiate de Serviciul Fiscal la 27 aprilie 2012, pînă în prezent fiind întreprinse 78 de verificări la agenţi economici din municipiul Chişinău şi 14 – la întreprinzători din raioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *