Aşteaptă salariul deja de 3 luni! (Video)

Culmea nesimţirii la Căuşeni! Peste 500 de bugetari şi funcţionari publici din oraş nu şi-au primit salariile de trei luni din simplu motiv că autorităţile nu i-au acordat unei judecătoare un apartament de 40 de mii de euro. Conturile primăriei Căuşeni au fost blocate de judecătoria de la Ştefan Vodă, care a obligat autoritatea locală să ofere spaţiu locativ judecătoarei.

Printre cei rămaşi fără salarii se numără angajaţii primăriei, educatoarele de la grădiniţă, profesorii şi măturătorii de stradă. Oamenii spun că de trei luni nu au bani să achite serviciile comunale şi nici să cumpere mâncare pentru copii.

Conturile Primăriei au fost blocate după ce autorităţile au pierdut un proces în instanţă. Judecătoarea Aurelia Parpalac a solicitat apartament cu 4 odăi de la fosta conducere a oraşului Căuşeni. Cererea a fost acceptată şi magistrata urma să-şi primească locuinţa. Noul primar al oraşului, însă, a decis că femeia nu trebuie să beneficieze de un apartament din partea statului. Judecătoarea a mers în instanţă şi a cerut în loc de locuinţă 40 de mii de euro. Edilul oraşului susţine că situaţia este gravă pentru că Primăria mai are un proces pierdut.

Ministrul Muncii Valentina Buliga le-a promis localnicilor ca va încerca să-i ajute.

Primarul de Căuşeni spune că există riscul să fie închise grădiniţele, deoarece nu are bani să să le plătească agenţilor economici pentru serviciile prestate. Judecătoarea Aurelia Parpalac a refuzat să vorbească că este ocupată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *