Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă!

Polițiștii de frontiera botoșăneni au fost nevoiți să facă uz de arma pentru reținerea a trei persoane care transportau 3300 pachete de țigări marca «Temp», cu timbru de acciza R. Moldova. Pe numele acestora polițiștii de frontiera au întocmit dosar penal pentru contrabanda şi evaziune fiscala.

La data de 19 iunie a.c., pe timpul desfăşurării unei acțiuni pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontiera din cadrul Sectorului PF Rădăuți Prut au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere ce funcționează pe principiul termoviziunii, trei persoane, care transportau mai multe colete. Îmediat ce au observat o patrula a poliţiei de frontiera, cei trei au abandonat coletele, încercînd sa fugă prin vegetația abundenta din zona, profitînd de întuneric şi terenul accidentat. Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontiera au tras patru focuri de arma în plan vertical, fără a rezulta victime. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei trei sunt cetățenii romani Alin A., Marius M. si Samir V., cu vîrste cuprinse între 31 de ani si 45 ani, care au transportat cele trei colete cu țigări de la malul rîului Prut spre localitatea Paltini. În urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 3300 pachete țigări, marca «Temp» cu timbru de acciza R. Moldova, în valoare de aproximativ 32.500 lei. Pe numele bărbaților, polițiștii de frontiera au întocmit dosar penal pentru săvîrșirea infracțiunilor de contrabanda şi evaziune fiscala documentele urmînd a fi înaintate Parchetului de pe lîngă Judecătoria Darabani.

În cauza se continua cercetările împreuna cu autoritățile R. Moldova, în vederea probării întregii activităţi infracționale si identificării tuturor persoanelor implicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *