Traficul trenurilor pe tronsonul Cahul – Giurgiuleşti a fost sistat.

Traficul trenurilor de mărfuri şi pasageri de pe tronsonul de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti va fi temporar sistat. Aceasta din motiv că pune în pericol circulaţia pasagerilor şi garniturilor de tren pe acest segment de cale ferată.

Potrivit „Calea Ferată din Moldova”, în procesul reviziei periodice pe sectorul tronsonului Cahul – Giurgiuleşti s-a depistat o alunecare a terasamentului căii la km 93 PC 3, cauzată de ploile abundente din ultima perioadă. În urma examinării locului surpării s-au constatat următoarele: alunecări de terasament pe o porţiune de 10 – 12 m, la o distanţă de 1,80 m dintre traversă şi râul Prut, adâncimea surpării fiind de 6 m adâncime.

„Este cea mai mică distanţă dintre linia de cale ferată şi râul Prut. Cu alte cuvinte, există riscul ca traversele căii ferate să cadă la propriu în apă”, a declarat Vitalie Struna, directorul general al direcţiei „Calea Ferată din Moldova”.

Pentru a restabili şi a duce la bun sfârşit reparaţia acestui tronson de cale ferată este nevoie de circa 350 milioane de lei. Cu această ocazie, direcţia „Calea Ferată din Moldova” a înaintat către Guvern o notă informativă cu scopul de a fi creată o comisie de lucru pentru examinarea şi studierea situaţiei la km 93 PC 3.

Calea Ferată este dotată cu utilaj tehnic şi dispune de personal calificat pentru începerea reparaţiei tronsonului de cale ferată Cahul – Giurgiuleşti, se spune într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *