Jumătate din parcul de microbuzele nu circulă astăzi

Jumătate din microbuzele din capitală nu au ieșit astăzi pe rute. Şoferii de microbuze presează autorităţile municipale că să le permită să majoreze taxa de călătorie până la 5 lei.

Şeful Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, susţine că şoferii motivează această decizie prin lipsa banilor pentru combustibil, iar de vină sunt amenzile pe care le primesc.

Potrivit lui, această problemă a apărut de două săptămâni, iar în curând numărul microbuzelor pe rute va fi și mai mic.

În același timp, municipalitatea nu a fost informată despre un astfel de protest, iar administratorii de rute riscă sancțiuni. Iar dacă numărul de microbuze va scădea, atunci primăria va suplimenta numărul de troleibuze cu peste 50 de unități.

Ședința Consiliului Municipal Chișinău la care urmează să fie discutat proiectul privind majorarea taxei pentru călătoria în microbuz până la 5 lei trebuia să aibă loc la 13 iunie, dar a fost amânată din lipsa de cvorum a consilierilor. Deocamdată nu se cunoaște dac și săptămâna viitoare această ședință va avea loc.

Amitnim că ieri, patru administratori de microbuze s-au ales cu amenzi în valoare de câte 10 mii de lei în urma raidurilor fiscale. Inspectorii fiscali verifică dacă în maxi-taxi pasagerilor le sunt eliberate bilete. Comiterea repetată a aceste ilegalități se va sancţiona cu o amendă de 25 de mii de lei, iar încălcările ulterioare – cu 50 de mii de lei.

Sursa Jurnal.TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *