Plante de cînepă depistate într-o gospodărie din Briceni

Aproximativ 930 plante de cînepă, o sacoşă de polietilenă cu plante uscate, şi o sacoşă în care se aflau seminţe, asemănătoare cu seminţele de cînepă. Asta au descoperit oamenii legii în gospodăria unui locuitor al satul Medveja, raionul Briceni.

Luat la întrebari, şoţia bărbatului, a declarat că ei cultivau plantele de cînepă pentru uz personal. În urma prelucrării plantelor de cînepă şi realizării substanței obținute (marijuana) pe piața neagră, făptuitorii puteau obţine un profit ilicit de peste 900 mii de lei.

În acest caz, suspectul este cercetat penal în baza art. 217 Cod Penal al RM şi riscă amendă în mărime de pînă la 8 mii lei.

Tot în cadrul operaţiunii „MAC-2012”, unitatea de gardă a CPR Ocniţa a fost anunţată că pe două loturi de pământ, din apropierea satului Mereşeuca, Ocniţa cresc plante de cânepă. Deplasîndu-se la faţa locului, grupa operativă a constatat că, pe loturile de pământ cresc haotic plante verzi, cu miros specific, asemănătoare cu plantele de cânepă.

De la faţa locului, poliţia a ridicat în total 6.600 plante de cînepă care au fost distruse prin ardere. Cîteva plante au fost ridicate pentru efectuarea expertizei chimice.

Operațiunea „MAC-2012” continuă.

Sursa Tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *