Tragedie în Clocușna, doi copii s-au înecat într-un iaz!

Apele au luat din nou vieți omenești. O fetiță de 8 ani și un băiețel de 11 ani au fost înghițiți de iazul din localitatea Clocușna, raionul Ocnița. Copiii s-au pornit singuri la scăldat și nu s-au mai întors. Incidentul s-a produs ieri, 20 iunie.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, fetița se afla în grija bunicilor, părinții fiind plecați peste hotare.

Un alt caz de înec a fost înregistrat la Soroca. Un bărbat de 29 de ani și-a pierdut viața într-un iaz din Soroca. Totuși, au fost cazuri când salvamarii au reușit să salveze viața celor care se aflau în pericol de înec.

Astfel, în timpul raziilor efectuate de angajații Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în jurul iazurilor din Chișinău, au fost salvate 7 persoane, dintre care doi minori de 11 și respectiv, 13 ani. Patru persoane au avut nevoie de ajutor medical, însă în prezent se află în afara oricărui pericol. Raziile vor continua pe tot parcursul săptămânii, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale atenţionează cetăţenii să fie mai prudenţi când pleacă la scăldat, să evite scufundările în locuri necunoscute, iar pentru cei care nu pot înota, să nu intre în apă la adîncime. O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor când merg la bazinele acvatice.

Sursa arena.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *