Ministrul Educaţiei a mai dat afară pe presedinte al centrului de bac

Ministrul Educaţiei a mai dat afară un preşedinte de centru de Bacalaureat. Este vorba despre preşedintele Centrului de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina, care a fost destituit din funcţie, cu privarea dreptului de a ocupa această funcţie pe o perioadă de trei ani.

Măsurile vin ca urmare a tolerării acţiunilor şi intenţiilor de fraudă ale candidaţilor. Totodată, în calitatea sa de director, i-a fost aplicată mustrare, pentru acţiuni neconforme normelor deontologice.

De asemenea, a fost demis din funcţie secretarul Centrului de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina, pentru neîndeplinirea atribuţiilor în conformitate cu metodologia.

Amintim că Ministerul Educaţiei a constatat abateri grave de la metodologia de organizare a examenelor în Centrul de Bacalaureat „LT Pripiceni”, r-nul Rezina. Aici au fost identificate copii cu rezolvarea testelor de examen asupra a 14 candidaţi.

În toate cele trei săli de examen, au fost identificate, de asemenea, contrar metodologiei, copii cu rezolvări ale testelor pentru examenul de astăzi: în soba clasei, după tabla şcolară, în masa asistenţilor şi în dulap.

tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *