„GPS-uri, în fiecare maxi-taxi” aşa spune primăria capitalei.

Primăria capitalei intenționează să oblige administratorii de rute de maxi-taxi să instaleze în toate microbuzele dispozitive speciale care ar permite primăriei să verifice viteza cu care se deplasează microbuzele de pe rută.

GPS-ul  va raporta toate depășirile de viteză, a explicat reprezentantul unei companii care prestează astfel de servicii.

Invitat în cadrul ședinței primăriei pentru a prezenta oferta sa, acesta a mai propus instalarea în microbuze și troleibuze a unor butoane de alarmă pentru cazurile de furturi sau alte incidente.

”Noi avem mai multe grupuri operative dislocate în Chișinău, ceea ce ne va permite să ajungem rapid la locul în care a fost declanșată alarma”, a explicat reprezentantul companiei, adăugând că mai multe companii de taxi deja se folosesc de această ofertă.

Pentru că investițiile pentru acest GPS-uri sunt mari, compania propune să și le asume ea în schimbul unei taxe lunare pentru fiecare unitate de transport.

”Nu înțeleg de ce celor de la taxi le-a venit demult această idee, dar nouă încă nu”, a comentat primarul capitalei Dorin Chirtoacă.  Acesta a propus organizarea unei licitații în cadrul căreia să se stabilească compania care va oferi aceste servicii.

Precizăm că depășirea vitezei este una dintre principalele obiecții pe care le are primăria față de șoferii de microbuze. Viteza excesivă este și motivul mai multor accidente fatale produse în capitală, cu implicarea mijloacelor de transport public privat.

Sursa: www.union.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *