Week-end cu noi jertfe, 7 persoane înecate la scăldat!

În pofida avertizărilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, cazurile de înec continuă să fie înregistrate. În acest week-end, 7 persoane și-au pierdut viețile la scăldat, dintre care doi minori de 8 ani și respectiv, 12 ani din Cantemir și Florești.

Celelalte victime sunt Nisporeni, Dubăsari și Edineț, iar două cazuri de înec au fost înregistarte în municipiul Chișinău. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, victimele sunt bărbați cu vârste cuprinse 41 de ani și 62 de ani. În trei cazuri, bărbații se aflau sub influența alcoolului.

În zilele de sâmbătă și duminică, angajații instituției au împărțit pliante informaționale celor care au mers la scăldat la bazinele acvatice din Chișinău și din țară. Campania de informare va continua până când numărul cazurilor de înec va scădea. În acest sezon estival s-au înecat 64 de oameni, dintre care 14 copii. Serviciul Protecţiei Civile atenţionează cetăţenii să fie mai prudenţi când merg la scăldat, să evite scufundările în locuri necunoscute, iar cei care nu pot înota să nu intre în apă la adâncime. Autoritățile atenționează părinții șă nu-și lase copiii fără supraveghere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *