Circa 300 de lucrări de la examenele de BAC 2012 au fost anulate!

Circa 300 de lucrări de la examenele de BAC 2012 au fost anulate!Pînă în acest moment, circa 300 de lucrări de la examenele de bacalaureat au fost anulate.

În rezultatul analizei situaţiilor din Centrele de bacalaureat, unde au fost găsite mai multe telefoane mobile asupra candidaţilor, Comisia Naţională de Examene a decis să anuleze 78 de lucrări. Aceste lucrări aparţin elevilor care deţineau telefoane mobile în momentul întervenţiei în centrele de bacalaureat, după terminarea examenului, a reprezentanţilor CCCEC şi ai Ministerului Educaţiei.

În acest moment, este analizată situaţia a încă 17 absolvenţi ai liceului ”M.Viteazul” din Chişinău, telefoanele cărora au fost găsite în căptuşeala scaunelor. În zilele următoare, Comisia Naţională de examene va anunţa decizia cu referire la aceste cazuri.

De asemenea, Comisia respectivă a decis anularea a 211 de lucrări, la recomandarea comisiilor de evaluare, pe motiv că acestea s-au dovedit a fi identice, integral sau parţial. În unele din aceste lucrări, evaluatorii au găsit insertate copiuţe. În cazul altor lucrări, răspunsurile la unii itemi erau de la alt profil sau din testul de la altă clasă, sau chiar din testul de anul trecut. Aceşti elevi vor veni să susţină examenul în sesiunea de examene 2013.

Totodată, Comisia Naţională de Examene a dispus comisiilor de verificare să nu evalueze 61 de lucrări, pe motiv că acestea au înregistrat derogări de la metodologia de examinare – numele elevului era scris în alt compartiment decât cel prevăzut, testul era completat cu cerneală neagră,unii candidaţi şi-au scris numele sau au făcut alte însemne pe lucrări etc. Aceşti elevi vor susţine examenele respective în sesiunea suplimentară.

Sursa Publica.md
De asemenea, Ministerul Educaţei va aplica sancţiuni preşedinţilor Centrelor de bacalaureat şi va solicita Direcţiilor raionale /municipal de Învăţământ, Tineret şi Sport să aplice sancţiuni asistenţilor, în centrele şi sălile cărora au fost depistate lucrări completate cu derogări de la metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *