Obiect exploziv depistat într-o fîntînă din satul Grozeşti

Obiect exploziv depistat  într-o fîntînă din satul GrozeştiGeniştii Armatei Naţionale au neutralizat un obiect exploziv depistat ieri într-o fântână din satul Grozeşti, raionul Nisporeni, localitatea de baștină a prim-vicepreședintelui Parlamentului Vlad Plahotniuc.

Potrivit Ministerului Apărării, obiectul exploziv a fost descoperit de doi locuitori în timpul lucrărilor de construcţie a unei fântâni. Locuitorii au alertat poliţia şi au solicitat intervenţia echipei de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, dislocat în Negreşti.

În urma cercetărilor a fost descoperit un aruncător de mine de calibrul 82 mm, de producţie sovietică, care a fost dezamorsat şi neutralizat. Tot ieri, geniştii Armatei Naţionale au efectuat lucrări de deminare şi în satul Pohărniceni, raionul Orhei. Solicitarea a venit din partea unui locuitor care a depistat un obiect exploziv în grădina sa, în timpul lucrărilor agricole. În total, pe parcursul lunii au fost dezamorsate 36 de obiecte explozive: proiectile de artilerie, mine de infanterie, mine anti-personal și o bombă de aviație de 50 kg.

Sursa arena.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *