Trafic de droguri chiar în penitenciar, implicaţi şi angajaţi ai pușcăriei! (Video)

Trafic de droguri chiar în penitenciar, implicaţi şi angajaţi ai pușcăriei!În penitenciarul nr. 13 din Capitală au loc mai multe ilegalităţi. Fostul şef adjunct al închisorii, Albert Puiu, susţine că există o reţea de traficanţi de droguri, în care sunt implicaţi şi angajaţi ai instituţiei. Mai mult, în vizită la hoţul în lege alias Makena vin şi deţinuţi din alte penitenciare. Conducerea instituţiei respinge aceste acuzaţii şi le califică drept „aberaţii”.

„Am depistat o reţea de pătrundere a drogurilor şi a telefoanelor în care sunt implicaţi colaboratori ai Penitenciarului nr. 13”, a declarat fostul şef adjunct al puşcăriei.

Albert Puiu ne-a dezvăluit şi schema după care funcţiona reţeaua. De fiecare dată, doar un singur deţinut primea colete cu droguri. În ziua în care pachetul urma să intre în penitenciar, deţinutul îl suna pe şeful Serviciului Securitate al închisorii. Puiu susţine că acesta, la rândul lui, dădea indicaţii subalternilor şi coletul era verificat superficial.

„Este o aberaţie şi este o prostie absolut de tot”, a declarat Vitalie Munteanu, şef al Penitenciarului nr. 13.

Am sunat şi noi la numărul din agenda telefonului confiscat de la deţinut. Am vrut să ne convingem că, într-adevăr, la celălalt capăt ne va răspunde Andrei Voloşin, şeful Serviciului Securitate al Penitenciarului numărul 13. A răspuns într-adevăr el, dar a spus să venim a doua zi, pentru a discuta despre acuzaţiile la adresa lui.

Doar că a doua zi, Voloşin s-a răzgândit şi când am fost la penitenciar, a refuzat să ne dea interviu.

„La moment se ocupă Procuratura Generală de toate chestiile acestea”, a comunicat Veceslav Ceban, director al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Recent, aceste imagini au fost făcute publice. Vedem cum hoţul în lege alias Makena se plimbă pe holurile Penitenciarului 13 şi intră în celulele altor deţinuţi. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere ale închisorii. Doar că ceea ce nu s-a spus atunci este că la Makena în vizită vin şi deţinuţii din alte penitenciare. Bărbatului din imagine, care iese din celulă împreună cu Makena, i se spune „Said” şi este din Penitenciarul numărul 18 din Brăneşti, Orhei. Ce caută în Penitenciarul 13 alături de un alt deţinut, nu se ştie.

„Sunt vreo patru cazuri când deţinutul din alt penitenciar este adus direct la dumnealui, ocolind carantina obligatorie conform legislaţiei”, a relatat Albert Puiu.

„Eu consider că acţiunile care au fost făcute atunci au fost făcute conform legislaţiei”, a menţionat Vitalie Munteanu.

„Să intre în celulă, să se întâlnească, clar că nu aveau dreptul”, spune şeful DIP, Veceslav Ceban.

De fapt, din cauza ilegalităţilor din Penitenciarul numărul 13, au fost deschise mai multe dosare penale.

„Din septembrie 2010, au fost pornite cinci cauze penale în privinţa administraţiei penitenciarului în cauză”, a informat Ion Dulgheru, procuror adjunct Procuratura Centru, mun. Chişinău.

Sursa Publica.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *