În majoritatea cazurilor de omor la comandă sunt implicaţi angajaţi ai MAI şi SIS.

Majoritatea cazuri omorurilor la comandă sunt implicaţi angajaţi ai MAI şi SIS.„Marea majoritate a omorurilor la comandă sunt comise cu implicarea unor foşti şi chiar actuali angajaţi ai MAI şi SIS”. Declaraţia a fost făcută de Corneliu Bratunov, şeful Secţiei urmărire penală în cauze excepţionale a Procuraturii Generale, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

Potrivit lui Corneliu Bratunov, în comparaţie cu anii precedenţi, s-au schimbat metodele de comitere a infracţiunii, iar infractorii s-au făcut mai “deştepţi”. “În mai multe crime sunt implicaţi şi unii dintre actualii sau foştii colaboratori ai organelor de drept, de la Interne sau de la SIS. De aceea, şi descoperirea crimelor respective e mai complicată”, susţine acesta.

Şeful Secţiei urmărire penală pe cazuri excepţionale nu a vrut să spună despre ce crime este vorba: “Despre cele care se ivestighează nu pot să spun nimic, pentru a nu prejudicial ancheta”.

Bratunov a precizat, însă, că “majoritatea omorurilor la comandă, adică 99,9%, sunt comise cu implicarea unor foşti sau chiar actuali colaboratori ai Poliţiei sau ai Securităţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *