Cod galben! Următoarele 6 zile temperatura aerului se va ridica la +33C.

Cod galben! Următoarele 6 zile temperatura aerului se va ridica la +33C.Meteorologii au emis cod galben de vreme caniculară şi de pericol excepţional de incendiu, pentru perioada 1-6 iulie, transmite MOLDPRES.Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această perioadă, pe întreg teritoriul ţării temperatura maximă a aerului va înregistra valori de plus 33 de grade Celsius şi mai mult.

Meteorologii avertizează că, în acest răstimp, pe o mare parte a teritoriului ţării va exista pericol excepţional de incendiu. În astfel de condiţii, imprudenţa la folosirea focului deschis poate provoca incendierea spaţiilor forestiere şi a lanurilor cu culturi cerealiere, în special, ţinînd cont că în ţară a început recoltarea acestora.

În context, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţilor Excepţionale a făcut un apel către factorii de decizie şi conducătorii gospodăriilor agricole să respecte unele reguli pentru a evita izbucnirea incendiilor, şi anume, izolarea lanurilor de alte porţiuni de drumuri, de păduri, de poduri şi de căi ferate, prin fîşii arate de cel puţin patru metri lăţime.

Totodată, se recomandă prezenţa tractorului cu plug şi a cisternei cu apă în apropierea lanurilor, interzicerea fumatului, precum şi evacuarea paielor de pe mirişti, în timp de două zile, după recoltarea lanului, notează MOLDPRES.

Sursa MOLDPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *