Autorităţile locale Căuşeneşti au vîndut terenuri ilegal. (Video)

Autorităţile locale Căuşeneşti au vîndut terenuri ilegal În ultimii ani, terenurile publice au devenit motiv de dispută în oraşul Căuşeni. Zeci de loturi au fost vândute deja, iar în majoritatea cazurilor acest lucru s-a întâmplat ilegal. Printre cumpărători sunt şi foşti primari. Vorba proverbului, cine împarte, parte îşi face.

Acesta este unul dintre terenurile cu pricina. Se află chiar în centrul oraşului, lângă monumentul eroilor care au luptat în războiul din Afganistan. Este una dintre cele mai frumoase zone din Căuşeni şi se pare că este cel mai potrivit loc pentru a deschide o afacere.

„Am fost induşi în eroare, şi a fost vândut nu terenul care ne gândeam noi, dar terenul care este în scuar şi este adiacent monumentului. Deci este o ilegalitate”, a declarat Aurelia Repelciuc, consilier orăşenesc din Căuşeni.

Adică, dintr-o eroare, un teren public a devenit proprietate privată. A fost oare o eroare intenţionată?

„Da, eroarea a avut loc intenţionat. Şi a fost admisă din partea consilierilor”, a spus primarul oraşului Căuşeni, grigore Repeşciuc.

Foştii consilieri afirmă, însă, că şi ei au fost traşi pe sfoară. Au votat una, dar în realitate s-a întâmplat alta.

Acesta este un parc din centrul oraşului Căuşeni. Este unul dintre puţinele locuri unde oamenii pot să-şi petreacă timpul în aer liber. Dar, ghinion! Şi acesta a fost vândut. Iar o parte îi revine chiar fostului primar.

„Dar o parte din parc chiar domnul primar a luat-o. Nu a fost o vânzare prostească, dar eronat de prostească”, a spus fostul consilier local Galina Gudumac.

„La noi numai zvonurile merg şi deja toţi ridică întrebarea că s-a vândut. Nici nu se numeşte parc, nu este aşa denumire”, a menţionat fostul primar al oraşului Căuşeni, Anatolie Zaremba.

Aceasta este biserica Adormirii Maicii Domnului. Este una dintre cele mai vechi biserici din Moldova ai cărei pereţi sunt acoperiţi cu frescă. Şi chiar dacă lăcaşul este de importanţă naţională, terenul aflat în zona de protecţie a fost vândut.

„În cazul dat administraţia publică locală a încălcat legea”, a precizat şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă.

„Este clar că centrul oraşului este vândut în stânga şi-n dreapta”, a spus primarul oraşului.

„Şi locul unde stăm am înţeles că tot e vândut. Chiar piaţa acesta”, a precizat un domn.

„Noi am ales persoane publice care-şi fac numai interesul lor”, a precizat un bărbat.

Cert este că de pe urma unor astfel de ilegalităţi, cel mai mult are de suferit bugetul local.


Sursa: Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *