Contrabandiști din Moldova au propus mită în sumă de 50.000euro unui poliţist de frontieră!

Contrabandiști din Moldova au propus mită în sumă de 50.000euro unui poliţist de frontieră!Patru bărbaţi prinşi în flagrant după ce au introdus în România ţigări de contrabandă din Republica Moldova au fost arestaţi pentru 29 de zile de Judecătoria Iaşi, aceştia fiind acuzaţi că în luna mai au promis unui poliţist de frontieră 50.000 de euro pentru a interveni la colegi să nu îi controleze la graniţă.

Potrivit Mediafax, Aurel Rotaru şi Gheorghe Amărfoae sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi pentru cumpărare de influenţă, contrabandă calificată, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Totodată, în acest caz sunt cercetaţi Bogdan Eduard Oşoianu şi Lilian Popan, pentru contrabandă calificată. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în luna mai, Aurel Rotaru, prin intermediul lui Gheorghe Amărfoae, i-a promis unui agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Bivolari (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro pentru ca lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu timp de trei luni.

„Banii au fost promişi pentru ca agentul respectiv să intervină pe lângă colegii săi şi să îi determine să le faciliteze inculpaţilor introducerea de ţigări în România din Republica Moldova prin alte locuri decât prin cele destinate controlului vamal prin neefectuarea controlului la frontieră şi al mijloacelor de transport”, potrivit procurorilor. Cei patru au fost prinşi în flagrant, sâmbătă, după ce au introdus fraudulos în România din Republica Moldova 37.440 de pachete cu ţigări. Procurorii au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Instanța Judecătoriei Iaşi a admis, duminică, propunerea procurorilor şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Sursa arena.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *