Scandal la bacalaureat 2012 zeci elevi „eliminați” (Video)

Scandal la bacalaureat 2012 zeci elevi "eliminați" Zeci de tineri riscă să susţină examenul de bacalaureat la anul, după ce nu şi-au putut vedea lucrările pentru a depune contestaţie conform regulamentului. S-a întâmplat la liceul Constantin Negruzzi din Capitală, unde mai mulţi elevi s-au trezit că au fost eliminaţi, fără să ştie motivul.

De mai bine de 24 de ore, zeci de părinţi încearcă să afle ce înseamnă calificativul „eliminat”. Confuzia a apărut după ce au fost afişate ieri listele cu notele elevilor la actuala sesiune de Bacalaureat. Pentru că termenul de contestaţie expiră mâine şi nu au primit nicio explicaţie de la reprezentanţii liceului, oamenii au mers la Ministerul Educaţiei.

Vorbim despre zeci de elevi de la Liceul Mihail Berezovschi din Capitală care au susţinut bacalaureatul la Liceul Constantin Negruzzi. Ajunşi la uşa Guvernului, acolo unde se află sediul Ministerului Educaţiei, părinţii au fost rugaţi să-şi lase doleanţele într-o boxă.

„În ce constă eliminat. Ce înseamnă eliminat. Copilul meu nu a fost prins copiind, nu a avut telefon asupra ei. Ce facem noi? Pierdem un an de zile pentru eliminatul acesta.”

„I-a ruinat toată viaţa. Ea este distrusă. Nu a dormit toată noaptea. A scris singură şi am întrebat poate aţi vorbit între voi, aţi şoptit un cuvânt unul altuia şi a spus: nu.”

„Eu am dat toate examenele normal. Când m-am uitat la limba şi literatura română, eliminat. Eu nu am înţeles. Am întrebat de unul doi şi mi-au spus că eliminat trebuie să vii la anul viitor.

Situaţia se complică şi mai mult în condiţiile în care elevii nu au putut să-şi vadă lucrările.

„Testele elevilor eliminaţi nu sunt în centru de BAC la moment. Noi suntem în plină desfăşurare a contestaţiilor şi practic nu am avut timp pentru a contacta persoanele respective ca să găsim explicaţii unde sunt aceste teste”, a declarat şefa Centrului de BAC de la Liceul Teoretic Constantin Negruzzi, Viorica Bâtcă.

Mai mult, şefa centrului de bacalaureat de la liceul Constantin Negruzzi spune că în timpul sesiunii nu au fost înregistrate cazuri de copeiere la examene, care să constituie motiv pentru ca elevii să fie eliminaţi.

În căutarea unui răspuns au venit la Ministerul Educaţiei şi părinţii unor elevi din oraşul Cimişlia, care au fost prinşi la examen cu telefoane mobile:

„La examenul de matematică la sfârşitul examnului au fost depistate 69 de telefoane. Ieri, 49 au fost eliminaţi dar la 20 le-au fost puse notele.”

„Vrem să găsim dreptate, de ce la 20 adică se permite. Dar la 49 nu.”

Sursa Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *