Escrocherie de zeci de mii de euro într-un sat din raionul Călăraşi.

Escrocherie de zeci de mii de euro într-un sat din raionul Călăraşi.

Escrocherie de zeci de mii de euro într-un sat din raionul Călăraşi.

Escrocherie de zeci de mii de euro într-un sat din raionul Călăraşi. Mai mulţi oameni se plâng că nu-şi pot recupera banii de la o asociaţie de împrumut.

Sătenii spun că aproximativ 90 de persoane au fost prejudiciate de către Asociaţia de Economii şi Împrumut din Săseni. Se pare că organizaţia i-a înşelat prin intermediul unei scheme simple. Reprezentanţii asociaţiei împrumutau bani de la bancă cu dobânda de un procent şi ofereau bani sătenilor, care aveau nevoie de credite. Aceştia erau nevoiţi să întoarcă banii cu dobânda de patru procente. Unii oameni nu au întors datoriile la timp, astfel încât administraţia Asociaţiei a fost nevoită să împrumute bani de la persoane fizice pentru a întoarce datoriile la bancă.

Asociaţia din Săseni a fost înfiinţată de către trei femei. Este vorba despre directorul Efimia Cebotari, preşedintele Svetlana Capranov şi contabila Iulia Vasilean. Două dintre ele nu au fost de găsit, iar contabila a refuzat să vorbească cu echipa Jurnal TV.

Oamenii spun că au înaintat o plângere la procuratură încă în 2010, iar din 2011 se judecă cu cele trei reprezentante ale Asociaţiei. Sătenii susţin că în spatele femeilor stau persoane influente, asta pentru că şedinţele de judecată au fost amânate din diverse motive.

Sursa Jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *