Pedofilii vor fi castraţi chimic în Moldova.


Pedofiile vor fi castraţi chimic în Moldova.Începând cu întîi iulie, pedofiilii din Moldova vor fi castraţi chimic. Potrivit normei legislative, procedura prevede injectarea unui medicament, care suprimă dorinţa sexuală.

Castrarea chimică va fi aplicată în ultimele trei luni de detenţie. Legea a fost aprobată în luna martie după mai multe dispute în Parlament.

Pedofiile vor fi castraţi chimic şi în Moldova. Pentru abuzul sexual asupra minorilor de până la 15 ani, infractorii vor primi o injecţie hormonală care va diminua libidoul, însă nu în mod ireversibil. Soluţia va fi injectată cu trei luni înainte ca pedofilii să fie eliberaţi din detenţie.

Procedura de injectare urmează să fie aplicată de către instituţiile medicale în colaborare cu instituţiile penitenciarelor.

Legea de castrare a fost propusă de către deputatul PL, Valeriu Munteanu.

Propunerea PL-ului a fost cu greu acceptată de legislativ, Nicolae Timofti fiind împotriva promulgării legii. După mai multe dispute, legea a fost aprobată pe 24 mai. Castrarea chimică a pedofililor este aplicată în Germania, Polonia, Rusia, Canada, Suedia și unele state din SUA.

Sursa Jurnaltv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *