Doi braconieri prinşi în timp ce pescuiau ilegal în apele Nistrului.

Doi braconieri prinşi în timp ce pescuiau ilegal în apele Nistrului.Colaboratorii Sectorului Poliţiei de Frontieră “Tudora” au sancţionat doi cetăţeni din localitatea Crocmaz pentru ca au pescuit în apele Nistrului, fără a deţine o autorizaţie.

Potrivit oamenilor legii, patrula comună de control a frontierei moldo-ucrainene a depistat pe direcţia Tudora-Iasiki, doi bărbaţi care pescuiau dintr-o barcă de lemn cu ajutorul unei plase de monofilament.În momentul în care au fost somaţi, aceştea au aruncat plasele în apele Nistrului.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbaţi reţinuţi sunt cetăţeni moldoveni, Igor B. în vîrstă de 43 ani şi Sergiu C. de 36 ani.

Pentru încălcarea regimului de frontieră şi nedeţinerea documentelor ce le-ar permite pescuitul în apele Nistrului, conform Codului contravenţional al Republicii Moldova, bărbaţii au fost sancţionaţi cu o amendă în mărime de 10 unităţi contravenţionale.

Un proces verbal de contravenţie a fost întocmit pe numele altor doi moldoveni, care în aceaşi dimineaţă pentru încălcarea regimului de frontieră, pescuit ilegal, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului “Etulia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *