Întorși din drum la frontieră pentru ca conduceau maşini cu acte false

Întorși din drum la frontieră pentru ca conduceau maşini cu acte falseDoi şoferi au fost reţinuţi la frontiera moldo-ucraineană, după ce poliţiştii de frontieră şi angajaţii vamali au descoperit că detinea un certificat de înmatriculare fals.

În punctul de trecere “Tudora”, pe pista de ieşire din ţară, a fost oprit pentru verificările specifice de frontieră un autoturism de model “Jeep Grand Cherokee”, înmatriculat în regiunea transnistreană, la volanul căruia se afla Mihail M., de 29 de ani, din or.Căuşeni. Acesta a prezentat la controlul de rigoare certificatul de înmatriculare asupra mijlocului de transport, care avea urme clare de falsificare.

Suspiciunile cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare s-au adeverit în urma verificări suplimentare a actului, ca rezultat, autoturismul în cauză circula în baza documentelor „fabricate”. La cele depistate, şoferul a declarat că, unitatea de transport a fost adusă recent din Italia şi perfectarea actelor s-a făcut prin intermediul unei cunoştinţe din or. Bender.

Persoana şi autoturismul reţinut au fost transmise la Comisariatul Poliţiei Rutiere Ştefan Vodă pentru cercetarea cazului de uz a falsului în documente.

Act de reţinere s-a întocmit şi pe numele altui moldovean din or. Hînceşti, care a prezentat în cadrul controlului a actelor procură falsă asupra autoturismului de model Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania.

În urma verificării amănunţite a împuternicirii notariale şi stabilirii falsităţii acesteia, inspectorii controlului de frontieră din punctului de trecere Palanca au întrerupt călătoria moldoveanului, deferindu-l organelor abilitate pentru cercetările ulterioare şi aplicării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *