Poliţia a depistat nereguli în Consiliului Raional Basarabeasca

Poliţia a depistat nereguli în Consiliului Raional BasarabeascaAlesii locali din Consiliul Raional Basarabeasca sunt suspectați de «Fals de acte publce» si risca pedeapsa pina la 2 ani inchisoare. Cheia discordiei o constituie Decizia Consiliului Raional Basarabeasca din data de 2 septembrie 2011, care, se presupune că a diminuat cu 70 mii de lei suma referitoare la asigurarea şi asistenţa socială şi a majora cu această sumă mijloacele financiare de referitoare la amenajarea raioanelor, oraşelor.

Actul cu semne de falsificare este semnat de Preşedintele şedinţei Consiliului Raional Basarabeasca, vicepreşedinte al Raionului Basarabeasca şi secretarul Consiliului Raional Basarabeasca, documentu fiind vizat cu ştampila umedă a Consiliului Raional.

Cercetările poliției continuă pentru a stabili toate circumstanțele.

Potrivit legislației persoanele care au săvârșit un asemenea gen de infracțiune riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 10000 de lei sau cu închisoare de pînă la 2 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *